Over ons

Het Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) is een plek waar ouders/ verzorgers, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Vragen? Hier kun je een vraag stellen via e-mail en in contact komen met een professional als je hulp nodig hebt. Bij de beantwoording van de vragen werkt het CJG nauw samen met deskundigen.
 

Wat is het CJG?

Het Centrum voor Jeugd en gezin is een plek waar je met vragen over opvoeden en opgroeien terecht kunt. Over je kind, over jezelf of over je ouders. Wij vinden geen enkele vraag raar,  hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Je kunt jouw vragen stellen via de website, de telefoon of via onze e-mail. Je krijgt altijd een antwoord. Handig, want iedereen kan wel wat tips gebruiken over opvoeden en opgroeien.

 

Toegang tot Jeugdhulp

Sinds 1 januari 2015 kan je ook bij het CJG terecht als er professionele jeugdhulp nodig is voor een jeugdige. Een medewerker van het CJG kijkt samen met jou welke hulp er bij jouw situatie past. Je kunt voor een gesprek terecht op het gemeentehuis, maar het kan eventueel ook bij jou thuis plaatsvinden. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen ook zelf contact opnemen met het CJG. Professionele hulp, de zogenaamde 2e lijns zorg, kan je ook bij het CJG aanvragen. Voorbeelden hiervan zijn: psychische hulp, thuisbegeleiding, dyslexie onderzoek of dagbehandeling.

 

Hoe gaan we te werk?

Vragen om hulp of advies kan soms een grote stap zijn. Het is dan prettig om van tevoren al te weten wat je kunt verwachten. Hieronder kun je lezen hoe we bij het CJG te werk gaan.

 

Het eerste contact

Heb je een vraag over je thuissituatie, je gezondheid, over opvoeden of opgroeien? Dan kun je heel eenvoudig contact met ons opnemen via ons contactformulier. Zodra je het formulier hebt ingevuld, komt jouw vraag direct bij ons binnen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te bespreken.

Heb je een dringende hulpvraag? Dan kun je ook zelf telefonisch contact met ons opnemen. Tijdens dit telefoongesprek bespreken we de vraag en brengen we samen eventuele zorgen in kaart. Soms kunnen wij je informatie en advies geven waarmee je verder kunt. Als er meer nodig is, kijken we wie er langs kan komen en neemt een professional contact met je op om een afspraak te plannen. Het CJG is iedere werkdag bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur op 0113-238315. 

 

Ontmoet ons team

Ons team bestaat uit drie procescoördinatoren en twee administratief medewerkers. Vanuit het gemeentehuis in Heinkenszand staan wij voor je klaar! Je kunt ons bellen 0113-238315 of mailen naar cjg@borsele.nl 

 

Onze professionals

Het CJG-team werkt samen met zeventien professionals. Dit zijn jeugdverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, huisartsen, praktijkondersteuners, opvoedcoaches en een jeugd- en jongerenwerker. Wij vinden dat elk kind kansen moet krijgen om zich te ontwikkelen en veilig op te groeien. Daar zetten we ons dagelijks voor in. Wij geloven dat voorkomen beter is dan genezen. Voor ons is geen hulpvraag te groot of te klein. Jij bent welkom met je vraag en we werken samen aan een passende oplossing. We zijn betrokken en professioneel, we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Daar kun je op rekenen.

 

Eén aanspreekpunt

Ons kantoor is de centrale plek van waaruit alles gecoördineerd wordt. Eén contactpunt met één telefoonnummer en één e-mailadres waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Van kinderwens en zwangerschap, tot aan puberteit en volwassenheid. Onze deur staat voor je open.

 

Vertrouwenspersoon

Heb je vragen en/of klachten over de Jeugdzorg? Dan kun je terecht bij een onafhankelijk vertrouwenspersoon voor advies en ondersteuning. Meer informatie vind je op: www.akj.nl/contact.nl of via telefoonnummer 088-5551000

Toegangsteam

Ons toegangsteam bestaat uit (van links naar rechts) Jolanda Goeree (Jeugd-en Gezinsprofessional en Jeugdverpleegkundige), Winy Knulst (Jeugd-en Gezinsprofessional), Ilonka Braamse  (Jeugd-en Gezinsprofessional), Joan Zegers (Jeugd-en Gezinsprofessional en cliëntondersteuner SMWO), Carolien de Winter (GGZ psycholoog), Marina Vreeke (Opvoedcoach en Jeugdondersteuner), John Dekker (Jeugd-en Gezinsprofessional en Jeugd- en Jongerenwerker), Jantine Jumelet (Opvoedcoach en Jeugdondersteuner).

Onze procescoördinatoren 

Onze procescoördinatoren zijn (van links naar rechts) Miranda Compeer, Marij van Aalst en Ilse van Bremen

Administratieve ondersteuning

Onze administratieve ondersteuning bestaat uit links Katja Schikker en rechts Esther Kouwenberg