Hoe werkt het CJG?

Contact opnemen

Heb je een vraag over je thuissituatie, je gezondheid, over opvoeden of opgroeien? Dan kun je heel eenvoudig contact met ons opnemen via ons contactformulier of via ons telefoonnummer 0113-238315.  Het CJG is iedere werkdag bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur.

Het eerste contact

Tijds het eerste contact bespreken we welke vraag je hebt. Soms kunnen wij jou zelf informatie en advies geven waarmee je verder kunt. Als er meer nodig is, kijken we wie langs kan komen en neemt de desbetreffende professional contact met je op om een afspraak te plannen.

Uitgebreid screeningsgesprek

Het is mogelijk dat naar aanleiding van het eerste contact is afgesproken dat we een vervolgafspraak plannen. Tijdens dit gesprek gaan we nog wat dieper in op jouw situatie. Ook bespreken we samen wat de beste vervolgstappen zijn.

Vervolgtraject 

Nadat we de situatie in kaart hebben gebracht, kijken we welke vorm van ondersteuning het meest passend is bij jouw hulpvraag. Het is mogelijk dat we zelf kortdurend beschikbaar blijven voor jou en/of kortdurend hulpverlenen, maar het kan ook zo zijn dat we begeleiden naar passende hulp. Dat kan lichte en voor iedereen toegankelijke hulp zijn, maar ook gespecialiseerde jeugdhulp waarvoor een verwijzing nodig is. Kortom, samen zorgen we ervoor dat je zo goed mogelijk geholpen wordt, op een manier die bij jouw situatie past.

Familiegroepsplan

Ouders en kinderen mogen volgens de nieuwe Jeugdwet zelf een plan van aanpak maken. Dat mag voordat de jeugdhulpverlener dat doet. Samen met het eigen netwerk kunnen jullie zo'n familiegroepsplan ontwikkelen. In dat plan kunnen jullie zelf aangegeven hoe jullie de opvoed- en opgroeisituatie voor jullie kind(eren) willen verbeteren. Daarbij  kan de hulp worden ingeroepen van professionals op dit gebied. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over het familiegroepsplan vind je hier: Familiegroepsplan - Jeugdstem. U kunt een format van het Familiegroepsplan vinden bij onze formulieren.