Veelgestelde vragen

Algemeen
 1. Wat is het CJG?

  Het Centrum voor Jeugd en gezin is een plek waar je met vragen over opvoeden en opgroeien terecht kunt. Over je kind, over jezelf of over je ouders. Wij vinden geen enkele vraag raar - hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Je kunt je vragen stellen via de website, de telefoon of via onze e-mail. Je krijgt altijd een antwoord. Handig, want iedereen kan wel wat tips gebruiken over opvoeden en opgroeien.

 2. Waarom zou ik naar het CJG gaan?

  Omdat het normaal is om vragen over opvoeden en opgroeien te hebben. Opvoeden en opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Bij het CJG staat er steeds een medewerker voor je klaar. Die denkt mee, geeft praktische tips en kijkt welke oplossing bij jou past of weet waar je met je vraag terecht kunt

 3. Waar kan ik terecht in geval van een crisissituatie

  Voor crisisvragen jeugdzorg kunt u buiten kantoortijd bellen met 0411-650681.

 4. Vertrouwenspersoon

  Heeft u vragen en/of klachten over de Jeugdzorg? Dan kunt u terecht bij een onafhankelijk vertrouwenspersoon voor advies en ondersteuning.
  Meer informatie Vindt u op: www.akj.nl/contact.nl of via telefoonnummer 088-5551000

 5. Wat kan de opvoedcoach voor mij betekenen

  Als ouder weet je, en doe je vaak intuïtief, wat werkt voor jou en je kinderen. Toch kun je als ouder vragen, twijfels en onzekerheden hebben over de opvoeding. We kunnen als opvoedcoaches vijf gesprekken ter ondersteuning aanbieden. Vragen die je kunt hebben:
  • Onze zoon van 3 heeft last van driftbuien. Hoe gaan we hiermee om?
  • De kinderen luisteren niet, ik voel me af en toe net een politieagent. Hoe wordt het weer gezellig thuis?
  • Mijn zoon van 16 houdt zich niet aan de regels. Als ik hem hierop aanspreek, krijgen we ruzie. Hoe komen we weer met elkaar in gesprek?
  • Als ouders denken we anders over de opvoeding wat soms leidt tot ruzie. Hoe komen we meer op één lijn?
  • Onze dochter van 11 is erg onzeker. Hoe kunnen we haar het beste helpen?
  Wat kan de opvoedcoach voor je betekenen?
  • We bieden vijf gesprekken aan waarin we meekijken wat er al goed gaat en samen zoeken naar wat anders kan. Het liefst maken we de afspraak in de thuissituatie.
  • We kunnen ondersteunen in contacten met bijvoorbeeld de school.
  • We brengen de situatie in beeld en helpen met het vinden van de juiste hulp wanneer de gesprekken met ons niet voldoende blijken.
  Bel ons gerust met vragen of om een afspraak te maken. We kijken mee naar wat er al goed gaat en zoeken samen naar wat anders kan! We zijn beiden geschoold in oplossingsgericht werken. Naast ons werk als opvoedcoach werken we in het maatschappelijk werk en de jeugdhulp.
  Ilse Bos ibos@borsele.nl 06-50605982
  Jantine Jumelet jjumelet@borsele.nl 06-12802139