Alle onderwerpen

Kraamvisite

Je kraamtijd is een heerlijke tijd om je baby te laten bewonderen door al je familie en vrienden. Ze zijn natuurlijk allemaal erg nieuwsgierig.

Stel zelf de data en tijden vast

Je kunt zelf aangeven aangeven op welke tijden je bezoek welkom is, zodat jij en je baby tussendoor genoeg kunnen uitrusten. Doe wat jullie zelf prettig vinden.

Zet de data en tijdstippen op het geboortekaartje of in de mailtjes die je stuurt, en vraag of mensen van tevoren even bellen als ze langs willen komen. Zo kun je regelen dat iedereen op tijden komt die jou het best uitkomen, en voorkom je dat sommige mensen drie maanden moeten wachten voordat ze op kraamvisite kunnen komen.

Wie kan je helpen?

Na de bevalling ben je moe en heb je misschien geen energie meer om ook nog eens alles te regelen voor je kraamvisite. Probeer hulp in te schakelen van anderen. Je kraamverzorgende kan het meeste werk even van je overnemen. Eventueel kan je partner, je moeder, een vriendin of zus ook de bezoekjes van familie en vrienden voor je organiseren.

Kraamfeest

Het kan een goed idee zijn om één groot kraamfeest of meerdere kleine kraamfeestjes te organiseren. Als het wat te druk wordt, bedenk dan dat je baby er niet de hele tijd bij hoeft te zijn.

Meer tips

  • Verstuur de geboortekaartjes pas een paar dagen later.
  • Wacht ook een paar dagen met mailtjes versturen en berichtjes plaatsen op facebook of twitter.
  • Geef duidelijk aan wanneer jullie rusten.
  • Vraag mensen eerst te bellen voordat ze langskomen.
  • Zet de telefoon en deurbel uit op rustmomenten.
  • Zorg al voor de bevalling dat je genoeg koffie, thee, frisdrank en beschuit of andere traktaties in huis hebt.

Filmpje: Fiona over de kraamtijd

In dit filmpje geeft Fiona uitleg over wat je in de kraamtijd kunt verwachten.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.