Gratis activiteiten voor kinderen uit minimagezinnen Borsele

Kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen in de gemeente Borsele kunnen dit schooljaar gratis meedoen met drie leuke activiteiten van BONS na schooltijd.

De gemeente Borsele nodigt alle kinderen van gezinnen met een minimuminkomen uit om zich in te schrijven voor drie activiteiten naar keuze. De kosten voor deelname betaalt de gemeente.

Activiteiten

BONS staat voor Borsele Na School en is er voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente Borsele. We organiseren leuke, uitdagende en leerzame activiteiten voor kinderen van groep één tot en met acht. Samen sporten, muziek maken, klussen, knutselen of bezig zijn met de natuur. De activiteiten vinden plaats op vrijwel alle Borselse scholen en de kinderen worden begeleid door professionele begeleiders van BONS.

Aanmelden

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden voor maximaal drie verschillende activiteiten per jaar. Op de website www.naarbons.nl staat een overzicht van alle activiteiten per dorp voor het schooljaar 2023-2024. Aanmelden kan door een mail te sturen naar bons@borsele.nl met de volgende gegevens:

  • Naam, leeftijd en school van uw (kind)eren
  • Keuze van de activiteiten (maximaal 3 per jaar per kind)
  • Bijzonderheden (bijvoorbeeld allergieën of medische informatie, van belang voor de begeleider)

Overzicht van alle kindregelingen

Het is belangrijk dat elk kind kan meedoen. Met de leuke activiteiten van BONS, maar ook met bijvoorbeeld zwemles en het vieren van een verjaardagsfeestje. Op onze website www.borsele.nl/elkkinddoetmee staat een overzicht van alle regelingen die hierbij helpen. Zoals een vergoeding voor een sportclub en muziekles, een tegemoetkoming in schoolkosten, een verjaardagsbox en een tegoedbon om een sinterklaascadeau uit te zoeken.”