Herinneringen maken

Herinneringen, je maakt ze soms onbewust. Ze blijken van belang voor de ontwikkeling van de familieband. Je kunt herinneringen bewust maken door verschillende activiteiten te bedenken en te organiseren met elkaar. Waar dromen we van, wat willen we graag en hoe plannen wij dat in. Vakantie, dagjes weg, bezoekje aan opa en oma, enzovoort. 

 

Helpen herinneren

Maak tijdens je activiteiten foto's, films, geluidsfragmenten, dagboek aantekeningen. Deze kun je na de activiteit raadplegen of verwerken in iets tastbaars zoals een fotoboek. Je kunt ook activiteiten herhalen, bijvoorbeeld met familietradities. Dan wordt de herhaling van de activiteit een herinnering. Kinderen herinneren elke leeftijdsfase op een andere manier. In het artikel van Ouders van Nu lees je alles over het geheugen van je kindje. 

 

Nare herinneringen

Herinneringen zijn niet altijd postief. Als je er last van hebt, wat kun je er dan aan doen? Dit hangt sterk af van de soort herinnering. In een artikel van wikiHow lees je wat je kan doen om hiermee beter om te gaan.

 

 

  • Heeft u een vraag over opvoeden? Wij helpen u graag
  • 0113 - 238 315
  • Stuur een bericht