17 oktober 2024: Brusjesgroep voor 8-12 jarigen

De Brusjesgroep

De brusjesgroep is een groep voor kinderen die een broer of zus met een beperking hebben, gericht op training, gesprek, ervaring & beleving en informatieverstrekking.

In de brusjesgroep komen leeftijdsgenoten samen die in een vergelijkbare situatie zitten. Tijdens de bijeenkomsten wordt er gepraat over wat er thuis speelt. Er wordt op een positieve manier aandacht besteedt aan de dingen die lastig zijn, maar zeker ook aan de bijzonderheden van het hebben van een broer of zus met een beperking. Dit doen we onder andere door middel van spelletjes, gesprekken en creatieve activiteiten. Ook worden er tips en adviezen gegeven hoe je met lastige situaties om kunt gaan.

Voor wie?

De brusjesgroep is voor kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar die een broer(tje) of zus(je) hebben met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme, ADHD of chronische ziekte.

Praktische informatie

Startdatum: donderdag 17 oktober 2024
Tijdstip: 15.30 - 16.30 uur
Locatie: SMWO Goes

Deelname aan de brusjesgroep is gratis.
Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt er een intake plaats. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur, waarvan de laatste bijeenkomst samen met de ouders is. Er zijn geen bijeenkomsten in de vakanties. De groep bestaat uit 6 – 8 kinderen. De brusjesgroep wordt gegeven door een preventiewerker van Emergis preventie en een trainer van SMWO. Tijdens de bijeenkomsten is er eventueel een ruimte beschikbaar voor de ouders waarin gebruikgemaakt kan worden van wifi en een kopje koffie of thee.

Vragen of meer informatie

Voor meer informatie over de brusjesgroep of aanmelden hiervoor kun je contact opnemen met cursussen@smwo.nl (telefoonnummer: 0113-277111) of info@emergispreventie.nl (telefoonnummer: 0113-267143)

Brusjesgroep - SMWO