15 januari: Start oudergroep licht verstandelijk beperkten (LVB) in Goes

Start oudergroep licht verstandelijk beperkten (LVB) in Goes

Heb je een kind met een licht verstandelijke beperking en ben je op zoek naar mensen die écht begrijpen hoe het is?

In januari 2024 start SMWO een nieuwe oudergespreksgroep LVB. Een groep waar je als ouder(s) herkenning en nieuwe ideeën kunt vinden in je dagelijks leven met je kind met een licht verstandelijke beperking.

Vijf weken lang komt een vaste groep ouders bij elkaar onder leiding van twee professionals en spreken we met elkaar over onder diverse onderwerpen. Er is veel  ruimte voor herkenning en leren van elkaar. De aanwezige professionals zorgen ook voor aanvullende informatie, tips en adviezen. Aan bod komen:

  • Wat is een LVB en uitleg over IQ
  • Communicatietips en het belang van voorspelbaarheid
  • Hoe ontwikkelt mijn kind zich?
  • Daarna(ast) is er ruimte voor thema’s vanuit ouders, zoals bijvoorbeeld; de invloed op sociale relaties, op het gezin, onderwijs, puberteit, toekomst, begeleidingsmogelijkheden, social media, enz.

De groep is voor ouders/verzorgers van een kind met een licht verstandelijke beperking (onder de 20 jaar), woonachtig in de Oosterschelderegio. De start is gepland op 15 januari. De overige data zijn 22, 29 januari en 5 en 12 februari 2023. De bijeenkomsten vinden plaats bij Betho, Klein Frankrijk 2 in Goes en duren van 10:30 tot 12:00 uur.

Wilt u meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar cursussen@smwo.nl o.v.v. ‘Interesse oudergroep LVB’ met uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Bij voldoende deelnemers zal worden gestart, hierover krijgt u dan bericht. Deelname is kosteloos.