12 t/m 16 augustus: Training "Plezier op School"

Tweedaagse training "Plezier op School" in de week van 12 t/m 16 augustus

Voor veel kinderen is de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs een spannende gebeurtenis. Ze komen op een andere school met leerkrachten en kinderen die ze niet kennen. Voor kinderen die het op de basisschool in sociaal opzicht niet naar hun zin hadden, weinig vrienden hadden, onvoldoende weerbaar waren of werden gepest kan de overgang naar het voortgezet onderwijs nog spannender zijn. Natuurlijk is er de hoop dat het op de nieuwe school beter zal gaan. In de praktijk blijkt echter vaak dat deze kinderen hun sociale angst meenemen en opnieuw langs de zijlijn komen te staan.
In de training Plezier op school leren de kinderen hoe ze zich zelfverzekerder kunnen voelen, hoe je contacten maakt en hoe je het best kunt reageren als anderen vervelend tegen je doen.

In de week van 12 t/m 16 augustus, de laatste week van de zomervakantie, organiseert Emergis Preventie de tweedaagse training Plezier op school. De training is bedoeld voor kinderen uit groep 8 die zich niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten.
Tijdens Plezier op school leren de kinderen op een ontspannen en speelse wijze de volgende vaardigheden: contact leggen met andere kinderen, opkomen voor jezelf (assertiviteit), omgaan met plagen en pesten, positief denken, aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik. Dit zijn sociale vaardigheden die de stap naar het voortgezet onderwijs vergemakkelijken.

De training wordt gegeven in Goes, Middelburg en Terneuzen. De kennismakinggesprekken zijn in mei. Deelname aan Plezier op school is gratis. 

Aanmelden kan via info@emergispreventie.nl.